Implantológia és szájsebészet

A szájsebészet tevékenysége széles skálán mozog. Feladata a száj- és állcsontok kemény- és lágyszöveteinél megtalálható elváltozások sebészi kezelése. Klinikánkon szájsebész szakorvosunk, dr Bodnár Ádám végzi a szájsebészeti beavatkozásokat. Nagy gyakorlattal rendelkezik az ún. impaktált bölcsességfogak eltávolításában, csontpótlás és implantáció területén.

Rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk a fogak megtartására, melynek első lépése a gyökérkezelés. Sokszor azonban szükséges a gyulladásmentes állapot eléréséhez a rezekciós műtét, mely során a gyökércsúcsi részen található gyulladást sebészi módon távolítjuk el.

Az implantáció a modern fogászat megkerülhetetlen eleme. Számos pótlás típus elhorgonyozható rajtuk, így számos lehetőséget nyújtanak a hiányzó fogak pótlására. Az implantátum egy titán gyökér, melyet sebészileg helyezünk a hiányzó fog helyére a csontba, majd gyógyulás után koronával, híddal vagy kivehető pótlással látjuk el. A gyógyulási idő rendszerint 3-6 hónap. Az implantáció esetében különösen fontos a pontos tervezés, így a megfelelő eredmény érdekében az implantációt mindig CbCT vizsgálat előzi meg.

Google+
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial