Ha Már Nincs Több Fog… – All On Four

Egy ember életében nagy trauma elveszíteni az összes fogát és teljesen fogatlanná válni. Történhet ez akár egyszerre, akár úgy, hogy az utolsó pár dédelgetett és gondosan őrzött fogtól kell elbúcsuzni, mindenképpen nagy változás és lelkileg megviseli az embert.

Retteg a kivehető fogsor hordásától, amit addig csak a nagymamája poharában látott, nem beszélve arról az érzetről, hogy hírtelen megöregedett.

Fogra szükség van, hiszen nem csak a rágás válik lehetetlenné, de a beszédben és az emberek között való megjelenésben is gátat szab a fogatlanság.

Két megoldás létezik. Vagy hozzászokunk a kivehető pótláshoz, más néven protézishez, vagy az implantációval rögzített pótlások egyikét választjuk. Csúnyán hangzik, de ez legtöbbször csak pénz és csontmennyiség függő.

Az All on Four az észak-európai országokban elterjedt fogpótlás típus. Ez az egyetlen olyan pótlás lehetőség, amelynél csak 4 implantátum szükséges egy fixen szájban lévő, nem kivehető pótlás létrehozásához. A speciális műtéti technikának köszönhetően kevesebb csontkínálat esetén is lehetőség van az implantációra, persze ez sem megoldás minden eshetőségre.

Nagy előnye a protézissel szemben, hogy a szájpadlást szabadon hagyja.

Az elkészített híd-protézist csak orvos tudja eltávolítani a szájból, stabil, esztétikus és pótolja az íny hiányzó részét is.

Nagyon népszerű megoldás a skandináv országokban.

.