Fogszabályozás bármely életkorban

Ideális esetben már gyermekkorban sor kellene kerüljön a fogszabályozásra. A nem megfelelő irányba fejlődő fogak, amellett, hogy esztétikai hátránnyal járnak, egyéb fogászati problémák mellett beszédhibához is vezethetnek, mely által mind gyermekkorban, mind felnőttkorban komoly önértékelési zavar alakulhat ki. Azonban, ha mégsem történt volna meg a gyermekkori fogszabályozás, akkor is van megoldás!

Ma már egyre népszerűbb a felnőttek körében is a fogszabályozó viselte. Nem kell sokat visszamenjünk az időben, hogy a fogszabályozó készülékről egy kényelmetlen acélos szerkezet jusson az eszünkbe. Mára, a modern technikának köszönhetően, azonban olyan készülékek közül választhatunk, melyek egyrészt szinte észrevehetetlenek, másrészt a viselésük is kényelmes, és nem jár semmiféle hátránnyal. Sőt, ma már szinte trendként van jelen a mindennapokban a fogszabályozó, és a lehetőségek palettája igen széles sávban mozog.

De, hogy miért is fontos az egyenes, szépen ívelt fogsor?

Az esztétikus fogsornak nagy szerepe van a mindennapjainkban. A szabályos, egészséges fogsor növeli önbizalmunk, magabiztosabb megjelenést kölcsönöz, ami az élet minden területén kifizetődő. A cél: Merjünk bátran mosolyogni!

A kusza fogaknak azonban van egy másik oldala az esztétikum mellett. Sajnos az egymásra dőlt fogak esetében, még nagyon alapos odafigyelés mellett is, nagyobb az esély a fogszuvasodás kialakulására, mely számos további fogászati probléma alappilére lehet.

Való igaz, hogy a fogszabályozó viselete egy hosszú távú „elkötelezettség”, de az eredményt illetően érdemes végig gondolni, mennyi előnnyel jár!