Hogyan lesz egy gyermekből fogorvos?

Mindig érdekes arról olvasni, hogy hogyan dönti el valaki már gyermekkorában, hogy fogorvos szeretne lenni. Mondhatjuk, hogy a mi családunk egy fogorvos család, hisz Kristóf már a harmadik a sorban édesapja, Endre és nagyapja, Zoltán után.

De hogy alakul ki ez más fogorvosoknál?

Klinikánk fogszabályozó szakorvosa, Dr Roohi Ghazaleh Iránban született és érettségi után, 18 évesen költözött Debrecenbe. A Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán diplomázott, majd Budapestre költözött, hogy elkezdje a három éves fogszabályozói rezidens képzést. Szakorvosi tanulmányai során nem csak a Semmelweis Egyetemen, de hazai, németországi és svéd magánklinikákon is fejlesztette tudását.

Most azt meséli el nekünk, hogy mikor döntötte el, hogy fogorvos szeretne lenni.

“8 éves korom óta tudom, hogy fogorvos szeretnék lenni. Emlékszem, hogy mindig nagyon vártam, hogy mehessünk a fogorvoshoz, persze nem a kezelések miatt, hanem azokért a kicsi ajándékokért, amiket a kezelések után kaptunk. Néha elkísértem az unokatestvéreimet is, hogy miután ők bátran kibírták a kezeléseket, én is kapjak valami kis apróságot. Persze jobban szerettem, ha nekik kellett bátornak lenni és nem nekem. Később mindegyik idősebb unokatestvérem fogorvos lett. Emlékszem, míg ők otthon tanultak, én lestem a könyveiket és arról ábrándoztam, hogy majd én is ezeket fogom olvasni, hogy közelebb kerüljek az álmomhoz. Az egyetemen az esztétikus fogászat és a fogszabályozás tetszett meg a legjobban. Manapság, sok évvel később, azért dolgozom, hogy a lehető legszebb mosolyt varázsoljam pácienseim arcára, és talán egyszer én inspirálok egy gyermeket arra, hogy fogorvossá váljon.”