Hogyan lesz egy gyermekből fogorvos?

Mindig érdekes arról olvasni, hogy hogyan dönti el valaki már gyermekkorában, hogy fogorvos szeretne lenni. Mondhatjuk, hogy a mi családunk egy fogorvos család, hisz Kristóf már a harmadik a sorban édesapja, Endre és nagyapja, Zoltán után.

De hogy alakul ki ez más fogorvosoknál?

Klinikánk fogszabályozó szakorvosa, Dr Roohi Ghazaleh Iránban született és érettségi után, 18 évesen költözött Debrecenbe. A Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán diplomázott, majd Budapestre költözött, hogy elkezdje a három éves fogszabályozói rezidens képzést. Szakorvosi tanulmányai során nem csak a Semmelweis Egyetemen, de hazai, németországi és svéd magánklinikákon is fejlesztette tudását.

 

Most azt meséli el nekünk, hogy mikor döntötte el, hogy fogorvos szeretne lenni.

8 éves korom óta tudom, hogy fogorvos szeretnék lenni. Emlékszem, hogy mindig nagyon vártam, hogy mehessünk a fogorvoshoz, persze nem a kezelések miatt, hanem azokért a kicsi ajándékokért, amiket a kezelések után kaptunk. Néha elkísértem az unokatestvéreimet is, hogy miután ők bátran kibírták a kezeléseket, én is kapjak valami kis apróságot. Persze jobban szerettem, ha nekik kellett bátornak lenni és nem nekem. Később mindegyik idősebb unokatestvérem fogorvos lett. Emlékszem, míg ők otthon tanultak, én lestem a könyveiket és arról ábrándoztam, hogy majd én is ezeket fogom olvasni, hogy közelebb kerüljek az álmomhoz. Az egyetemen az esztétikus fogászat és a fogszabályozás tetszett meg a legjobban. Manapság, sok évvel később, azért dolgozom, hogy a lehető legszebb mosolyt varázsoljam pácienseim arcára, és talán egyszer én inspirálok egy gyermeket arra, hogy fogorvossá váljon.”