Bemutatjuk a rögzített fém fogszabályozót

 

 

Megdöntjük a sztereotípiákat! Felnőttek is viselhetnek fogszabályozót

Talán Önnek is volt egy-két osztálytársa, akinek kiskorában felkerült az a bizonyos fém készülék és hosszú évekig viselte. Amennyiben igen, lehet, hogy Önben is él egy kép arról, hogy fogszabályozót általában a fiatalabb generáció visel.

Manapság a fogszabályozásnak már számos variációja létezik és a közhiedelemmel ellentétben felnőttek is bátran viselik. Legyen szó kisebb torlódásról vagy a harapás korrigálásáról, biztosak vagyunk abban, hogy megtaláljuk az Önnek vagy gyermekének legideálisabb megoldást.

Ahhoz, hogy segítsünk meghozni a döntést, szeretnénk ismertetni a fogászatunkon alkalmazott fogszabályozó típusok közül, a rögzített fém készüléket:

 

 

Rögzített fém fogszabályozó:

A rögzített fém fogszabályozó az egyik legismertebb és legnépszerűbb a fogszabályozók közül. Segítségével korrigálni lehet kisebb esztétikai problémát vagy akár egészen súlyos torlódást, illetve harapási rendellenességet. Ez a készülék a fog felszínére helyezett fém tappancsokból, az úgynevezett bracketekből, és a hozzájuk kapcsolódó drótból és gumiszalagokból áll. A fogszabályozó szakorvos minden hónapban fokozatosan szorít a készüléken, így az finoman húzza helyre a fogakat a rájuk kifejtett erővel.

Ahhoz, hogy a fogak a megfelelő mértékben és ütemben rendeződjenek, 4-6 hetente szükséges visszajárni a rendelőbe aktiválásra. Ha a fogak a helyükre kerültek és a kezelés befejeződött, lekerül a fogszabályozó. Ezt követően még szükséges 1-2 évig rögzített (a fogak belső ívére helyezett sínt) vagy kivehető retainert viselni, annak érdekében, hogy a fogak ne rendeződjenek vissza.

A megfelelő készülék kiválasztása nehéz feladat lehet. Mi igyekszünk azzal segíteni döntését, hogy felsoroljuk minden típus előnyeit és esetleges hátrányait is:

Előnyei: 

  • A rögzített készülék szó szerint hozzá van ragasztva a fogakhoz, így nem kell a ki-és behelyezéssel bajlódni.
  • Ezzel a metódussal korrigálhatók leghatékonyabban és leggyorsabban a nagyobb torlódások vagy állkapocs -és harapás problémák.
  • A fém készülékek strapabíróbbak és a legjobb minőségű fém felhasználásával készülnek.
  • Amennyiben az anyagiakat is szem előtt tartja, ez az opció lehet a leginkább pénztárcakímélő. A most nagy népszerűségnek örvendő átlátszó készülék ára a fém sokszorosa lehet.
  • Felragasztása nem jár fájdalommal. A havi aktiválások során tapasztalható egy minimális szorító, feszülő érzés, de viselése nem jár kellemetlenségekkel.

Hátrányai:

  • A fém fogszabályozó viselése a legfeltűnőbb. Amennyiben egy diszkrét, úgymond “láthatatlan”, megoldást keres, nem ez lesz a legideálisabb választás Önnek.
  • A kivehető készülékekkel ellentétben, a rögzített fogszabályozó viselése közben kerülni kell bizonyos ételek fogyasztását.
  • Kell egy kis idő, mire hozzászokik a készülék hordásához a leendő páciens.

Összefoglalva, a rögzített fogszabályozó nagyszerű választás lehet, ha szeretné a lehető leghatékonyabban és precízebben rendezni fogsorát. Kortól függetlenül viselheti és ez a megoldás kínálja a legjobb eredményeket nagyobb torlódás vagy állkapocs -és harapásproblémák esetén. Ha az anyagi tudatosság is fontos szempont, a fém készülék a legideálisabb választás. A viselés időtartama függ a páciens fogainak állapotától, illetve problémájának mértékétől, viszont kitartó hordásával látványos változás érhető el.

Amennyiben ezt a verziót választaná, vagy további kérdések merültek fel Önben, csapatunk áll rendelkezésére. Keresse bátran rendelőnket és foglaljon egy időpontot konzultációra!