Láthatatlan fogszabályozó – a magabiztos mosoly titka

Bemutatjuk a láthatatlan fogszabályozó készüléket

Amennyiben eddig csak az tartotta vissza a fogszabályozó viselésétől, hogy nem szeretett volna egy feltűnő készüléket a szájában, van egy jó hírünk.

A láthatatlan fogszabályozó készülékünket Önnek találták ki. Ez a megoldás, elegáns és diszkrét, így Magyarországon is egyre nagyobb és nagyobb teret hódít magának, hiszen a  kusza fogakat szinte láthatatlanul rendezik gyönyörű és szabályos ívbe. A kezelés teljes ideje alatt bátran és magabiztosan mosolyoghat.

Hogyan működik?

Egy egyszerű mintavétel után egy speciális tervező rendszer segítségével és 3D nyomtatással programozott, személyre szabott sínek készülnek, melyeket minden második héten cserélünk az előzetesen kialakított terveknek megfelelően.

A kezelés időtartama egyénenként nagyon eltérő lehet és tarthat pár hónaptól akár egy évig is. Ez azonban egy olyan befektetés, melynek életreszóló életminőség javulás az eredménye. A szép, rendezett, gyönyörű mosoly nem csak magabiztossá varázsolja viselőjét, de a szájhigiéniára és a fogak egészségére is pozitív hatással van.

Mint minden kezelésnek, ennek is léteznek előnyei és hátrányai. Ahhoz, hogy megkönnyítsük döntését, igyekeztünk egy csokorba szedni a legfontosabb tudnivalókat.

Előnyök:

  • Kisebb torlódásokat fájdalommentesen orvosol.
  • Diszkréció: Esztétikailag ez a lehető legnyerőbb megoldás. A sínek áttetsző színűek és láthatatlanul simulnak a fogakra. Távolról szinte teljesen észrevehetetlen.
  • Kényelem: A készüléket kemény, vékony műanyagból állítják elő, így viselése kényelmesebb lehet, mint rögzített fém társáé. Nem sérti fel a nyelvet és nem bántja az ínyt.
  • Nem kell lemondania kedvenc ételeiről, mivel a fogszabályozó nagyon egyszerűen kivehető és visszailleszthető a fogakra.
  • Mivel itt nincsenek fogakra illesztett alkatrészek, a fogak ápolása és tisztán tartása is egyszerűbb, mint a rögzített fém készülékeknél.

Hátrányok:

  • Mivel ez a verzió egy bonyolultabb eljárással készül, sajnos nem ez lesz a legkedvezőbb a pénztárcájának.
  • Nagyobb elváltozások, súlyos torlódás és állkapocs illetve harapás problémák kezelésére nem alkalmas.
  • A síneket napi 20-22 órán keresztül kell viselni, csak evések alkalmával szabad kivenni őket.
  • Sajnos a készülék hordása közben enni nem lehet.

Tehát átlátszó fogszabályozó készülékünk tökéletes választás lehet Önnek, amennyiben egy alig észrevehető, diszkrét megoldást keres és fogai torlódásának mértéke nem szignifikáns. A készülék viselése annyira megszokottá és természetessé válik, hogy egy idő után el is felejti majd, hogy a szájában van.

Amennyiben fogai nagyon kuszák, vagy állkapcsával és harapásával is gondok vannak, nem ez lesz Önnek a legideálisabb választás. Ebben az esetben bátran ajánljuk rögzített fogszabályozó készülékeinket.

Ha szeretne még több információt megtudni a rendelőnkben elérhető fogszabályozó kezelésekről, bátran foglaljon egy időpontot konzultációra.

Csapatunk boldogan válaszol a felmerülő kérdésekre!