Bemutatjuk újdonsült doktornőnket

A Balla Dent legújabb doktornőjét hosszas keresgélés után találtuk meg. Olyan fogorvost kerestünk, aki beleillik a családias hangulatú, ambiciózus és precíz csapatunkba.

Dr. Gecser Dóra Luca tanulmányait a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végezte. A diploma megszerzését követően Klinikánkon helyezkedett el, a szakmai fejlődés számára mindig elsődleges szempont. Nagyon gyorsan a csapat teljes jogú tagjává vált, hisz nem csak folyton jókedélyű, hanem lelkiismeretes és könnyen megtalálja a közös hangot pacienseivel.

Dóra Luca és a fogászat először akkor talált egymásra, amikor gyermekként nővérét kísérte el a fogszabályozó kezelésekre. Bár akkor a „helyes” doki csalogatóbb volt még, mint a szakma. Belgyógyásszá vált nővére a későbbiekben is meghatározó volt a szakma kiválasztásában, hisz rajta keresztül látta az orvosi egyetem szépségeit és nehézségeit. A jó kézügyessége végül végérvényesen a fogászat felé terelte, majd az egyetem elvégzését követően a csapatunk tagjaként kívánt az esztétikus fogászat, valamint a gyökérkezelés rejtelmeiben és szépségében elmerülni.

Soha nem félt a fogorvosoktól, azonban korábban volt egy kellemetlen élménye, amikor is félrediagnosztizálták és hibás kezelési tervet állítottak ki számára. Ez az eset azonban nem eltántorította, hanem megerősítette abban az eltökélt szándékában, hogy a legjobbat nyújtsa páciensei számára a legkevesebb kellemetlenség árán.

Diplomamunkáját a CbCT témakörében kutatta és írta („Gyökértömések értékelése intraorális röntgenképek és kis térfogatú CBCT segítségével”). Ennek köszönhetően nagy tapasztalatra tett szert a röntgen képek és CbCT-k helyes használatában és képük elemzésében, mely elengedhetetlen a 21. században a modern diagnosztikához és a megfelelő kezelési tervek kialakításához. A góckutatástól a tökéletes, gyors és fájdalom mentes gyökérkezelésekig szinte minden területen nagyon fontosak a képalkotó eljárások gyakorlati szintű alkalmazása.