Merj mosolyogni

Fogszabályozás

A Balla-Dent családi fogászatban szeretnénk teljes körű szolgáltatást nyújtani a pácienseink számára. Ennek elengedhetetlen része a fogszabályozás is.

A Balla-Dent fiatalabb generációjának szinte minden tagja részt vett gyermekkorában fogszabályozó kezelésen, így pontosan tudjuk, hogy mennyit jelent a szabályos fogsor mind a fogak megjelenése, mind az egészsége szempontjából.

 

A fogszabályozásnak nincsen felső korhatára, bármely életkorban elkezdhető. Ha már befejeződött az állcsontok növekedési fázisa, akkor szinte biztos, hogy rögzített készülékre van szükség a megfelelő eredmény eléréséhez. A fogak mozgatása lehetőség szerint lágy erőkkel történik, egy átlagos kezelés hossza nagyjából 1,5 év. Szerencsére manapság divatos a rögzített készülék, a fogszabályozót is lehet ékszerként hordani. Az esztétikus, fehér fogszabályozók megjelenésével szinte észrevehetetlen a készülék. Ennek köszönhetően akár az üzleti szférában, tanárok körében vagy előadók sorában is bátran hordhatják. Alternatívát jelenthetnek az átlátszó, kivehető sínes rendszerek, amelyek azonban nem minden esetben tudnak megoldást nyújtani.

Ha gyermekkorban kezdünk hozzá a kezelésekhez, akkor elcsíphetjük az állcsontok növekedési fázisának az idejét, jelentősen lerövidítve a fix készülékek hordásának időtartamát. Kis korban lehetséges kivehető készülékkel is befolyásolni az izommozgásokat és nyelvmozgásokat, melyek szerepet játszanak a növekedési fázis során a fogak megfelelő helyre történő vándorlásában. Az állcsontok növekedésének befejeződése 12-14 éves kor között zajlik le. Érdemes tehát már a fogváltás idején megjelenni egy konzultáción, így attól kezdve gyermeke fejlődésének folyamatos követésével a legoptimálisabb kezelési tervet tudjuk kialakítani.

Még egy előnye van annak, ha gyermeke már kis korban ellátogat hozzánk. A rendszeres kontroll során a fogak egészségi állapotát és a szájhigiénés szokásokat is ellenőrizzük, így elkerülhetjük azt, hogy gyermeke akkor találkozzon velünk, amikor fájdalmai vannak és egy kellemetlen kezelés legyen az első, életre szóló élménye.

Bár sokaknak rossz a tapasztalata, a fogorvos látogatása alapulhat mosolygós, kellemes emlékeken is.

Pontosan tudjuk, hogy bár a fogszabályozás egy életre szóló, pozitív változást nyújt, a költségek meghatározóak a pénztárcánk szempontjából. Segítség képpen egy kis általános kalkulációt szeretnénk nyújtani, melyben részletezzük nagyvonalakban a felmerülő költségeket.

(Az itt szereplő lista semmi esetre sem tekinthető árajánlatnak, mindenképpen személyes konzultációt és tervezést igényel a pontos kezelési terv kialakítása)

Az első találkozás – mely során megvizsgáljuk a leendő pácienst és felvilágosítjuk a lehetséges kezelés típusokról, válaszolunk a felmerülő kérdésekre.

INGYENES

Kezelési terv kialakítása – mely során lenyomatot veszünk, röntgent készítünk és pontos számításokat végez fogszabályozó szakorvosunk. Meghatározzuk a kezelés időtartamát, a kezelés pontos típusát.

30.000 HUF
(ezt a kupont felmutatva elengedjük ennek a díjnak az 50%-át)

A készülék felragasztása – többféle készüléktípus létezik, melynek típusát a kezelési tervben határozzuk meg. Annyit általánosságban megjegyezhetünk, hogy fém, kevert, illetve esztétikus készülék is létezik, melyek ára típustól függően állcsontonként:

150-200.000 HUF

Aktiválás – a kezelés terjedelmét az aktiválások száma határozza meg, melyre havonta kerül sor. Általában a kezelés időtartama 1,5 év és a fizetés alkalmanként történik.

10-15.000 HUF/aktiválás

Az itt szereplő tételeket azért soroltuk fel, hogy egy általános képet kapjon Kedves Páciensünk a fogszabályozásról. Ez a szakiránya a fogászatnak rendkívül összetett, így közel sem érintettünk minden témakört.

Ha pontos képet szeretne kapni az Ön vagy gyermeke lehetséges fogszabályozásáról, kérem keresse fel szakorvosunkat egy ingyenes konzultációra.