Hogyan ápolja műfogsorát?

Üdvözöljük a műfogsorviselők széles táborában!

Ha Ön életében először visel műfogsort, akkor természetes, hogy ez eleinte nagyon szokatlan és furcsa érzés. Fontos azonban tudni, hogy nagyjából két-három hét alatt, a rendelőben történő folyamatos igazításokkal nyeri el majd olyan végleges formáját a fogsor, amely az Ön szájába tökéletesen illeszkedik. Arra bíztatjuk, hogy legyen türelmes ez idő alatt, a kezdeti diszkomfort érzet teljesen normális és hamar hozzászokik majd tökéletes új mosolyához.

Azt javasoljuk, hogy a lehető legtöbbet hordja műfogsorát a nap folyamán, mivel így könnyebben és gyorsabban fog tudni hozzászokni az új fogakhoz. Azonban, ha az érzés nagyon kellemetlen, illetve fájdalom üti fel a fejét nyugodtan vegye ki és pihentesse a száját időről időre.

Viszont felmerülhet a kérdés: mi történik, ha nem múlik a fájdalom? Ebben az esetben kérjük ne habozzon és keresse fel rendelőnket egy új időpontért. Fogorvosa esetleges további módosításokat végezhet el fogsorán vagy jó tanácsokkal láthatja el.

Izgalmas lehet hozzászokni új mosolyához, amit, ha szeretne hosszútávon megőrizni és ápolni, nem árt tudnia pár hasznos információt. Ezért összeszedtünk néhány egyszerű és praktikus tanácsot Önnek a műfogsor ápolással kapcsolatban.

Hogyan ápolja, tisztítsa és viselje műfogsorát?

Célszerű minden este kivenni a műfogsort és naponta rendszeresen és alaposan megtisztítani. Ennek lépéseit alább egy csokorba szedtük:1.Lépés- Kivenni a fogsort– Nedvesítse be és öblítse át száját tiszta csapvízzel. Ezután mozgassa a fogsort finoman előre és hátra, aztán ujjai segítségével vegye ki szájából.

2.Lépés: Áztatás- töltsön meg egy poharat vagy tárolót annyi meleg (de nem forró) vízzel, amely ellepi a fogsorát. Oldjon fel ebben a folyadékban egy műfogsor tisztító tablettát, majd helyezze bele műfogsorát az oldatba. Áztassa a fogsort a műfogsortisztító tabletta dobozán meghatározott ideig.

3.Lépés: Tisztítás fogkefével- Óvatosan mossa meg fogsorát puha sörtéjű fogkefével és ehhez használja a műfogsor tisztítós oldatot. Amennyiben lehetséges tartózkodjon a sima fogkrém használatától, mivel a műfogsor tízszer puhább, mint valódi fogaink. Sőt, a fogkrém károsíthatja a műfogsorát, mivel a dörzsölés során olyan pici lyukak keletkezhetnek protézisén, amelyek táptalajul szolgálhatnak baktériumok és kórokozók letelepedésének. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük érdemes odafigyelni a napi rendszeres és alapos tisztításra.

4.Lépés: Öblítés- Miután beáztatta és megmosta fogsorát következik a negyedik és egyben utolsó lépésünk az öblítés. Alaposan mossa át protézisét folyó víz alatt.

Az alapos és rendszeres tisztítás mellett nem szabad megfeledkeznünk a megfelelő szájhigiénés szokásokról sem: mossa át gyengéden fogínyét, nyelvét és szájpadlását is egy puha sörtéjű fogkefével, mielőtt visszatenné a fogsort szájába.

Miután a megfelelő ápolás lépéseit megtanultuk, elérkeztünk a megfelelő viseléshez. A mindennapi életben fontos, hogy azt érezzük protézisünk megfelelően van rögzítve és magabiztosan mozoghatunk vele. A műfogsor ragasztók megkönnyíthetik életét, mivel protézisét stabilan rögzítik, így Ön továbbra is élvezheti a megszokott életét, bátran ehet és ihat anélkül, hogy bármi miatt aggódnia kéne. A Corega műfogsor rögzítői például kifejezetten erős, egész napos tartást biztosítanak, így fogsora garantáltan a helyén marad, minden helyzetben.

Hogyan használjuk a műfogsorrögzítő krémet?

A műfogsorrögzítő alkalmazásával kapcsolatos tanácsért mindig kövesse az adott termék csomagolásán található utasításokat és útmutatót. Íme néhány tipp a Corega műfogsorragasztó alkalmazásához:

  • Először mindig tisztítsa és szárítsa meg a műfogsorát.
  • Tegyen csíkokat a műfogsor ragasztó krémből a műfogsorra, de ne túl közel a pereméhez, vagy ahogy a csomagoláson olvasható.
  • Öblítse ki a száját, mielőtt behelyezné a műfogsort.
  • Nyomást gyakorolva helyezze be a műfogsort, tartsa erősen és harapjon rá néhány másodpercig a biztonságos tartás érdekében.

Naponta egyszer használja. Ha úgy érzi, hogy többször lenne szüksége a használatára, konzultáljon fogorvosával.

Ne felejtse el, hogy az alkalmazási utasítások eltérnek a teljes, illetve részleges műfogsor esetében, tehát mindig olvassa el a csomagoláson a részleteket.

Ha először használ műfogsorrögzítőt, ügyeljen, hogy csak kis mennyiséget alkalmazzon, mivel túl nagy mennyiség alkalmazása szivárgást okozhat. Ha ez előfordul, legközelebb kevesebbet használjon. Néhány próbálkozást igényelhet, mire kitapasztalja, hogy mi a megfelelő mennyiség az ön műfogsorához.

Amennyiben még több segítségre lenne szüksége műfogsorápolással kapcsolatban, keressen minket bármikor bizalommal!